Leasing, modalitatea prin care poți conduce mașina mult visată

Leasing, modalitatea prin care poți conduce mașina mult visată

Dacă vrei să îți cumperi mașina visurilor tale însă nu ești pregătit să investești o sumă mare de la început, beneficiază de posibilitatea de a lua mașina în leasing. Aceasta reprezintă cea mai bună variantă pentru a-ți îndeplini visul, deoarece îți oferă nenumărate avantaje.

Leasing auto - condu masina visurilor tale

Plătește rate lunare fixe fără să fii afectat de inflație

Alege varianta mult dorită și vei plăti lunare reduse. Acestea sunt foarte avantajoase, știind care este suma exactă pe care trebuie să o înapoiezi în  fiecare lună.

În plus, ai la dispoziție o gamă diversă de mașini din care poți alege, astfel că totul ține de preferințele fiecăruia. În acest fel, beneficiezi de avantajul de a conduce orice mașină îți dorești. Deși în mod normal nu ți-ai putea permite o astfel de achiziție, optând pentru mașini leasing îți poți transforma visul în pură realitate.

Mentenanță redusă și garanție extinsă

Nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji referitor la costurile legate de reparația autoturismului, deoarece costurile de mentenanță sunt reduse. Unele firme oferă posibilitatea utilizatorilor de a beneficia de întreținere gratuită în primul an.

Mașinile achiziționate prin leasing auto nu sunt uzate. Așadar, ai oportunitatea de a conduce un model nou și foarte rezistent. În plus, beneficiezi și de avantaje fiscale. Avantajul suprem constă în faptul că plata integrală a leasingului poate fi decontată, ca deduceri fiscale și nu va trebui să investești niciun ban din buzunarul propriu.

Nu ai practic ce să reproșezi mașinilor luate prin leasing auto din punctul de vedere al calității și a fiabilității. Poți face un credit auto doar cu buletinul și îți poți alege rapid mașina mult dorită.

Va trebui să plătești doar un avans mic, de maxim 30%, ceea ce îți asigura o rată lunară rezonabilă. Dacă optezi pentru varianta de a lua mașina în leasing fără avans, atunci trebuie să îți asumi faptul că rata va fi ceva mai mare.

De asemenea, ai posibilitatea de a beneficia de asigurare gratuită. Cele mai multe contracte de leasing sunt prevăzute cu asigurarea GAP gratuită. Aceasta îți asigură protecție maximă în caz de incidente neplăcute, cum ar fi furt sau accident.

Plată flexibilă, beneficii maxime

Având în vedere că ratele lunare sunt rezonabile trebuie doar să respecți cu precizie condițiile contractuale și să te bucuri din plin de mașina pe care o conduci.

Dacă vrei să renunți la contractul de leasing trebuie să achiți anticipat valoarea împrumutului dar și să plătești suplimentar, un comision de penalizare. Ține cont de faptul că nu ai posibilitatea de renunțare în primul an de contract, deoarece legea impune ca durata contractului să fie de minim un an.

O altă soluție prin care poți să renunți la contract este cesionarea contractului către un alt beneficiar, care trebuie să îndeplinească însă condițiile de eligibilitate impuse de finanțator. Stabilirea prețului de vânzare la care se face cesiunea se face pornind de la valoarea de piață a mașinii din care se scade soldul împrumutului rămas de achitat. De obicei, nu este o variantă tocmai avantajoasă pentru vânzător, deoarece o mare parte din contravaloarea ratelor deja plătite se pierde.

În plus, înapoierea mașinii la compania de leasing nu reprezintă o soluție viabilă de a renunța la contract. Deși vorbim despre un bun vândut, există posibil ca valorificarea acestuia să se facă în pierdere, fără acoperirea integrală a datoriei. În această situație, societatea de leasing va efectua toate demersurile împotriva fostului utilizator pentru a acoperi pierderea.

Analizează atent toate aceste aspecte și alege varianta care ți se potrivește cel mai bine, pentru a încheia un contract auto cât mai avantajos din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *