Margele din pasta polimerica

Margele din pasta polimerica

Pentru persoanele care prefera sa fie unice si sa isi construiasca singure accesoriile am pus la un loc un ghid care sa va indrume in construirea propriilor margele pentru bijuteriile handmade:

Scurt ghid pentru construirea propriilor margele pentru bijuterii handmade

Pasul 1: Materialele necesare. Pentru margele aveti nevoie de baston de baston din pasta polimerica gata facut, o lama subtire, ac de cusut, hartie cerata, pasat polimerica lichida (de preferat) si margele din lemn (orice marime doriti).

Pasul 2: Pregatirea spatiului de lucru. Acordati o atentie sporita pastei polimerice intrucat este moale si se va lipi de orice lucru cu care vine in contact. Incercati sa protejati spatiul unde lucrati. Este important de asemenea sa aveti lumina buna si sa tineti toate instrumentele la indemana. Acum asezati hartia cerata, asigurandu-va ca toate colturile sunt lipite bine astfel incat foaia sa nu se increteasca.

Pasul 3: Alegeti batonul de pasta polimerica si incepeti sa sa taiati bucati subtiri. Feliile trebuie sa fie subtiri, dar nu transparente si sa fie aproximativ egale in grosime.

Pasul 4: Alegeti o margea de lemn pe care sa o acoperiti. Puneti o picatura de pasta polimerica lichida si acoperiti cu una dintre feliile taiate anterior din batonul de pasta polimerica.

Apasati usor pe marginile feliei pentru a o modela dupa forma sferica a margelii. Marginile feliei nu vor fi perfect plate, dar acest lucru este normal, asadar nu trebuie sa insistati cu presarea. Presiunea pe care o puneti pe pasta polimerica ii va afecta aspectul, iar aplicarea unei forme prea mari duce la pierderea culorilor si inelelor acesteia. Asadar, lucrati intotdeauna cu delicatete.

Continuati sa aplicati picaturi de pasta polimerica lichida si felii din baton pana cand margeaua va fi acoperita in totalitate. Nu incercati insa sa acoperiti fiecare milimetru, suprapunanand bucatile din baton.

Pasul 5: Plasati margeaua pe hartie si rotiti-o usor sub deget, astfel pasta se va intinde pe toata suprafata margelei si se va lipi perfect pe aceasta.

Pasul 6: Daca pasta polimerica a acoperit gaurile margelei, folositi un ac pentru a o indeparta si pentru a finisa marginile acesteia.

Pasul 7: Coaceti margelele. Cele mai multe tipuri de pasta polimerica se coc pentru 10 minute la o temperatura de aproximativ 200 de grade, insa este indicat sa cititi instructiunile de folosire de pe pachet. Pentru ca margelele sa isi pastreze forma acestea trebuie suspendate. Puteti folosi bete asezate pe marginile tavii de copt sau puteti achizitiona kituri speciale pentru acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *