Țigla metalică - învelitoarea preferată și în 2023

Țigla metalică – învelitoarea preferată și în 2023

Acoperișul casei are o importanță la fel de mare precum întreaga construcție, motiv pentru care trebui să îi oferim atenția necesară. Acoperișul este modul prin care casa noastră se protejează de intemperiile vremii.

Indiferent de modelul de țiglă pe care-l alegi, ea va avea nevoie de întreținere constantă, pentru a rezista cât mai mult în timp. Un acoperiș bine întreținut este un acoperiș rezistent împotriva schimbărilor de temperatură, ale fenomenelor meteorologice extreme și ale altor factori exteriori ce pot afecta rezistența casei.

Pentru un plus de rezistență asupra casei tale, optează pentru țigla metalică, care nu se sparge, nu se înnegrește și este foarte ușoară. Țigla metalică este extrem de rezistentă și este folosită atât pe construcțiile noi, cât și pe cele vechi.

Acoperișul trebuie să fie realizat mereu din cel mai bun material, acesta fiind țigla metalică. Atunci când investim în casa noastră, ne dorim tot ce este mai bun pentru ea, deoarece casa va deveni locul unde familia este mereu în siguranță.

Mai mult decât atât, acoperișul trebuie să aibă un aspect elegant, care să-ți bucure privirea, motiv pentru care țigla metalică de diferite tipuri a devenit atât de apreciată.

Avantajele principale oferite de țigla metalică

Țigla metalică este versatilă și este singura care reușește să îmbine modernul cu aspectul retro. Un acoperiș realizat din țiglă metalică se numește acoperiș metalic și este cel mai utilizat datorită avantajelor pe care le oferă.

 1. Longevitate și durabilitate

Un acoperiș din tablă metalică este foarte rezistent și durabil. Odată ce este instalat într-un mod corespunzător, el are capacitatea de a ține casa în picioare. Țigla metalică nu poate să ruginească și nici să crape, datorită tratamentelor și modului său de prelucrare.

 1. Rezistența la foc

Una dintre cele mai importante avantaje ale țiglei metalice este că au o rezistență crescută la foc, fiind necombustibile. Cu toate acestea, vor fi clasificate în funcție de gradul de rezistență. În cazul în care acoperișul metalic este instalat pe o suprafață care poate să ardă foarte ușor, atunci rezistența sa la foc scade.

 1. Izolator termic

Una dintre cele mai potrivite materiale pentru izolarea termică a caselor este țigla metalică. Acoperișul contribuie într-un procent suficient de mare asupra confortului casei. Țigla metalică poate reduce considerabil acumularea de căldură, prin intermediul proprietății de refractare a luminii.

 1. Se instalează ușor

Spre deosebire de alte acoperișuri, cele realizate din țiglă metalică sunt foarte ușor de instalat. Elementele vin sub formă de panouri de dimensiuni diverse. Tabla metalică este de 10 ori mai ușoară decât alte materiale.

Sunt extrem de potrivite pentru structura casei, mai ales dacă este veche. Aceste panouri sunt simplu de montat pentru cineva care are experiență. La fel ca și alte materiale, necesită să se urmeze instrucțiunile de montare, pentru a nu fi afectată calitatea țiglei.

Tipuri de țiglă oferite de către Bilka

Bilka este liderul pieței în ceea ce privește acoperișurile realizate din tigla metalica. 1 din 4 case este realizată cu materialele de la ei. Au diferite tipuri de țiglă, potrivite pentru estetici diverse ale imobilelor:

 • Țigla Romanic;
 • Țigla Iberic;
 • Țigla Clasic;
 • Țigla Gotic;
 • Țigla Balcanic.

Toate acestea au caracteristici aparte și sunt potrivite inclusiv pentru monumentele istorice ce necesită restaurare, dar la final, aspectul să rămână același. Țigla metalică oferită de către Bilka are o rezistență aparte, reușind să creeze peste 300 de variante de acoperișuri.

Garanția este de 30 de ani, însă cei de la Bilka îți garantează că acoperișurile realizate cu țigla lor au o durabilitate mai mare în timp, de până la 60 de ani. Atunci când viața ta se va schimba integral, acoperișul va rămâne tot același.

Ai o gamă variată de culori de unde poți alege fără probleme. În cazul în care nu te poți hotărî, apelează la serviciul Bilka de consultanță gratuită. După ce ai luat decizia finală, Bilka îți va asigura transportul până unde este necesar.

Performanțele pe care le afișează țigla metalică Bilka sunt datorate liniilor de producție complet automatizate, bazate pe noi tehnologii ce sunt folosite la nivel mondial. Pe lângă țigla propriu-zisă, vei avea nevoie și de sisteme pluviale, accesorii pentru acoperiș și altele.

La Bilka poți găsi inclusiv:

 • Ferestre;
 • Folie pentru acoperiș;
 • Șipcă de gard;
 • Tablă fălțuită.

Ce construcții pot acoperi cu această învelitoare?

Din fericire, tabla metalică este potrivită pentru orice tip de imobil, fie el mai vechi sau mai nou. Țigla metalică este folosită inclusiv pentru realizarea acoperișurilor monumentelor istorice, a castelelor, deoarece este foarte ușoară și nu strică sau modifică aspectul aparte al acestora.

Țigla metalică este folosită pentru case realizate din beton sau lemn. Așadar, o poți utiliza pentru orice tip de construcție, fără nici un fel de problemă. Aspectul îngrijit pe care îl oferă casei, simplitatea și rezistența de care dă dovadă, a făcut ca țigla metalică să fie atât de apreciată de milioane de clienți.

Importanța unui acoperiș în economia unei construcții

Acoperișul este la fel de important precum este și fundația. El nu trebuie neapărat să fie greu și scump pentru a fi calitativ. Ai un buget stabilit pentru realizarea casei, dacă alegi țigla metalică de calitate nu vei întrece pragul stabilit.

Alt fel de învelitori devin destul de costisitoare, atât ca și achiziționare, cât și ca întreținere în timp. Costurile de întreținere ale unei țigle metalice sunt reduse simțitor, deoarece ea nu se sparge și nici nu ruginește.

Lucrările de întreținere pentru acoperișurile din țiglă metalică sunt legate de curățarea resturilor de pe suprafața sa și schimbarea a câte un element de prindere, în cazul în care trebuie. De cele mai multe ori, va fi suficientă o verificare periodică.

Mai mult decât atât, cu ajutorul țiglei metalice, casa ta capătă o valoare mai mare. Acest aspecte te avantajează mai ales când vrei să o vinzi. Materialele premium au adăugat mereu un plus valoare imobilelor. Un potențial cumpărător va aprecia cu siguranță faptul că ai folosit țiglă metalică pentru realizarea acoperișului.

Dacă îți dorești un plus de farmec, rezistență, durabilitate, economie, dar și sustenabilitate, atunci țigla metalică este tabla de care ai nevoie pentru acoperișul visurilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *