Transpaleti electrici: cum te pot ajuta in afacere?

Transpaleti electrici: cum te pot ajuta in afacere?

Daca esti in cautarea unui transpalet, sigur te-ai confruntat cu alegerea dintre un transpalet manual si unul electric. Ei bine, care e mai potrivit pentru afacerea ta? Te poate ajuta un transpalet electric sa cresti productivitatea?  Sunt transpaletii manuali destul de buni?

In acest articol vei afla raspunsurile la aceste intrebari. Fiecare varianta vine cu avantaje, dezavantaje si multiple modele din care poti alege.

Transpaleti manuali vs. transpaleti electrici

Ca regula generala, foloseste transpaleti manuali in magazinele si depozitele mici, si transpaleti electrici in magazinele si depozitele mari.

Transpaletii manuali sunt folositi in magazine si depozite mici pentru transportul marfurilor paletizate. Au un maner actionat manual de catre un operator care foloseste o pompa hidraulica pentru a putea ridica greutati mari. Operatorul merge in spatele transpaletului sau intr-o parte a acestuia in timp ce marfa e transportata.

In medie, un transpalet manual are dimensiunile furcilor de 550 x 1500 mm, iar capacitatea de ridicare e intre 500 si 2000 de kg.

Transpaletii manuali sunt o alegere des intalnita in randul magazinelor. Costurile achizitiei cat si a intretinerilor sunt reduse, deoarece sunt relativ simpli si se gasesc usor piese de schimb. Totodata, acestia sunt foarte rezistenti. Achizitia unuia iti poate aduce zeci de ani de utilizare. Sunt usor de manevrat, astfel incat operatorii nu au nevoie de training in prealabil.

Este de la sine inteles faptul ca transpaletii manuali nu le pot face pe toate. Deoarece sunt actionati manual, acestia sunt mai greu de folosit si pot pune presiune pe operator. In unele cazuri poate duce la ranirea acestuia. Si, desi isi fac treaba, timpul inseamna bani, iar mutarea manuala a marfurilor paletizate dureaza.

Tocmai din acest motiv au aparut pe piata transpaletii electrici. Acestia sunt alimentati de catre o baterie reincarcabila si se folosesc de electricitate pentru a ridica si a muta marfa. Altfel spus, depozitarea produselor care sunt voluminoase sau au o greutate crescuta este mult mai eficienta daca folositi aceste tehnologii. Angajatii nu vor mai trebui sa depuna un efort fizic intens pentru a depozita produsele pe rafturi, ci doar vor trebui sa invete cum sa foloseasca acesti transpaleti electrici.

Exista si modelul de transpalet semi-electric, insa e mai putin intalnit. Acesta fie are ridicarea actionata electric si mutatul actionat manual sau invers. Este mai avantajos decat un transpalet manual, dar nu la fel de bun precum unul electric.

Beneficiile unui transpalet electric

Sunt cateva avantaje care-i conving pe toti cei care detin afaceri in domeniul depozitarii sau in comert sa foloseasca aceste tehnologii moderne. Cateva dintre cele mai importante astfel de avantaje sunt prezentate in urmatoarele randuri:

  • Productivitate crescuta

Operatorilor le este mult mai usor sa mute marfa paletizata cand trebuie doar sa apese cateva butoane sau sa traga cateva manere. De asemenea, capacitatea mai mare de ridicare face transpaletul electric sa poate muta greutati mai mari. In consecinta, mult mai multa treaba e facuta la finalul zilei, iar productivitatea creste.

Operatorii beneficiaza si ei de utilizarea acestor transpaleti. Accidentele nu se pot intampla la fel de usor precum in cazul transpaletilor manuali.

  • Economii

Un transpalet electric e destul de costisitor la inceput. Cum vei economisi bani cu ajutorul lui? Ei bine, investitia nu va fi scoasa imediat, ci in decursul catorva ani. Un transpalet electric este mai scump decat un transpalet pe baza de motorina. Pretul combustibilului, in schimb, este mai mare decat cel al consumului electric. Deci, in timp, vei economisi bani.

Totodata, comparativ cu transpaletii manuali, cei electrici o sa creasca productivitatea. O productivitate mai mare duce la generarea mai multor bani. Astfel, desi cheltui mai mult la inceput, veniturile mai mari vor compensa.

  • Versatilitate

Modelele transpaletilor electrici sunt mici, profesionale sau industriale. Astfel, indiferent de dimensiunea magazinului, depozitului etc., gasesti un transpalet electric potrivit.

Transpaletii nu sunt facuti pentru a ridicare marfurile paletizate la inaltimi mari. Transpaletii electrici iti ofera optiunea unui transpalet electric cu catarg. Acesta iti permite sa ridice greutati paletizate care trebuie asezate pe rafturi inalte. Unele modele iti permit sa ridici marfuri pana la 3,3 metri.

  • Protejarea mediului

Comparativ cu varianta pe motorina, transpaletul electric nu are emisii nocive si poate fi utilizat in interior. Desigur, daca este interesat de mediu, acest tip de transpalet va avea o amprenta de carbon mult mai mica.

Din atatea tipuri si modele diferite de transpaleti, poate fi dificil sa ii alegi pe cei potriviti. Ia in considerare beneficiile transpaletilor electrici data viitoare cand faci achizitii pentru magazinul sau depozitul tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *