Poate să apară oricând, este inevitabilă dacă te loveşti sau te răneşti, dacă apar probleme le nivel corporal şi diagnosticarea nu este făcută la timp. Discutăm despre durere, un episod senzorial şi emoţional dureros care are legătură cu o problemă existentă la nivelul organismului nostru. Durerea este un mecanism foarte bine pus la punct de avertizare şi conservare. Creierul trimite semnale electrice şi chimice prin nervi şi aşa se activează sistemul de avertizare, durerea. Acupunctura Bucuresti poate fi de mare ajutor în aceste cazuri!
Cel mai periculos tip de durere este durerea cronică, durerea care durează zile bune, chiar luni. Durerile cronice pot avea extrem de multe cauze, de la afecţiuni existente netratate sau cu simptomatologie ce include durerea prelungită, cronică, până la efecte adverse ale medicamentelor, stresul sau circulaţia sanguină cu probleme la nivel local.
Putem vorbi şi de migrene, afecţiuni articulare sau de leziuni, defecte osoase când aducem în discuţie durerile cronice. E mult mai dificil de tratat durerea cronică, va fi nevoie şi de intervenţia neurologului, psihologului, psihiatrului sau chiar a neurochirurgilor.
Cum tratăm durerile cronice?
Metode de tratament pentru durerile cronice sunt numeroase. Printre cele mai eficiente şi mai „curate”, cu efecte pe termen lung, se află şi acupunctura. Terapie parte a medicinei chineze, acupunctura se realizează cu nişte ace foarte fine şi lungi introduse în piele pentru stimularea nervilor senzoriali din musculatură şi din piele.
În acupunctura Bucuresti este important echilibrul dintre Yin şi Yang, Chi-ul despre care tot vorbeşte, o energice care curge prin meridianele corpului uman. Când nu mai ai echilibru între ele înseamnă că ai şi o anumită boală în corp.
Prin acupunctură se restabileşte echilibrul fizic, emoţional, mental, acele respective fiind introduse în piele în anumite zone de pe meridianele corporale. Sunt peste 360 de puncte de acupunctură ce permit accesarea meridianelor şi efectele acupuncturii se vor vedea negreşit.
Cum te poate ajuta acupunctura Bucuresti în tratamentul durerii cronice? Durerile pot să aibă legătură cu organe, vase, sânge, meridiane. De obicei, durerea apare în opt locuri, respectiv cefalee, dureri de spate, toracice, gastralgie, dureri abdominale, lombalgie, dureri articulare, musculare.
Metode de tratare a durerilor cronice cu ajutorul acupuncturii şi eficienţă
În acupunctură avem trei metode de tratare a durerilor cronice. Curăţarea e prima metodă. Ea se poate aplica doar când meridianele au fost cele afectate şi de acolo a pornit durerea cronică. Ele răspund de circulaţia Qi-ului şi a sângelui, dar şi de hrănirea viscerelor şi a ţesuturilor corporale, a celor cinci structuri. Leziunile provoacă obstrucţii ale energiei. Prin accesarea punctelor de pe traseul meridian avem şi ameliorarea durerilor cronice.
Reglarea funcția energiei Qi funcţionează doar când avem dureri la nivelul organelor şi intestinelor. A fost perturbată mişcarea sus-jos, interiorizare-externalizare în circulaţia energiei.
Expulzarea este pentru cazurile în care durerea are şase cauze exterioare, excese, vânt, căldură, frig, umiditate, uscăciune, caldura-foc, când apare stagnarea sângelui şi flegma tulbure. Dacă sunt afectaţi muşchii, tendoanele, pielea, oasele, din cauza celor şase excese meridianele sunt blocate, funcţia energetică e afectată şi mai mult dacă apar perturbări la nivelul organelor interne. Flegma stagnată în articulaţii duce la articulaţiile devin rigide, dureroase, deformate, flegma stagnată în organele interne determină apariţia abceselor.
Acupunctura Bucuresti are efecte secundare?
Important de reţinut că acupunctura nu are efecte secundare, oricine poate apela la ea şi este o metodă sigură şi cu efecte imediate.
Durerile cronice de cap sau localizate în alte părţi ale organismului se vor ameliora treptat cu fiecare şedinţă de acupunctură, se îmbunătățesc imediat fluxul energetic şi circulaţia sângelui. De-a lungul timpului, acupunctura s-a dovedit extrem de utilă în prevenirea şi tratarea durerilor şi leziunilor din orice zone ale corpului, evitându-se uneori şi intervenţiile chirurgicale, şi asta fără medicamente cu efecte adverse şi fără tratamente complexe.