Top 10 limbaje de programare ale lumii

Top 10 limbaje de programare ale lumii

Ai auzit vreodata de python? C? C ++? Java? Toti vor spune “despre ce vorbesti? Si un non-programator stie asta!”

Cele mai bune 10 limbaje de programare

Aici am enumerat si ordonat, dupa alegerea noastra, cele mai bune 10 limbaje de programare.

Python

Acest secol adora sa lucreze cu date, adora sa-si antreneze masina si crede in inteligenta artificiala. Python este un astfel de limbaj autentic si general, care te ajuta sa explorezi tot ceea ce vrei sa faci. Python a fost anuntat drept „cel mai popular limbaj al anului 2018” conform indicelui TIOBE.

JavaScript

Am enumerat JavaScript ca pe locul 2, datorita utilizarii si cererii sale uriase in lumea tehnologiei in curs. JavaScript este elementul de baza pentru orice aplicatie de tip frontend. In zillele noastre NodeJS este utilizat pe scara larga pentru dezvoltarea a site-urilor web, care este de fapt bazat pe JavaScript. Atunci cand navigati pe internet asta se datoreaza acestui limbaj.

Swift

Swift este un limbaj de scripturi care a devenit foarte popular in ultimii ani. A fost lansat in 2014.

Swift este utilizat constant in modelarea economica si biometrica.

Java

Cu totii cunoasteti un pic Java. Probabil, aceasta a fost limbajul pe care l-ai invatat la scoala.

Java este puternic pentru paradigma sa orientata spre obiecte. Java este cel mai renumit pentru dezvoltarea de Android, IOT, dezvoltarea dispozitivelor edge.

C++

C ++ este cunoscut a fi un limbaj de baza. Este un limbaj extrem de eficient si de incredere. A fost foarte apreciat datorita performantelor ridicate si a utilizarii la scara larga. Stiati ca Microsoft Windows, aplicatia Apple OS X Google (majoritatea), Mozilla Firefox, sistemele Adobe (aplicatii majore) sunt scrise in C ++?

Rust

Cati dintre voi ati auzit de acest limbaj pana acum? Daca nu ati auzit, nu trebuie sa va faceti griji. S-ar putea sa va mirati, dar sondajul Stack OverFlow Developer l-a declarat drept cel mai iubit si dorit limbaj in 2018 pentru dezvoltatori. Rust este un limbaj de programare nou (la nivel scazut) de programare lansat de Mozilla Foundations 2015.

Kotlin

Poate ca numarul sunt foarte putini care au auzit despre Kotlin. Dar a fost declarat al doilea cel mai iubit de sondajul Stack OverFlow Developer. Este complet compatibil cu Java si poate fi utilizat oriunde este folosit Java. Este cunoscut in principal limbajul dezvoltatorului de Android, iar Google a inceput sa foloseasca si Kotlin pentru dezvoltarea de Android. Cu toate acestea, Kotlin a fost lansata de compania de dezvoltare software JetBrains.

TypeScript

Probabil, acesta este altul care suna a fi unul nou. TypeScript este conceput cu scopul de a raspandi dezvoltarile aplicatiilor JavaScript pe scara larga.

Aceasta a fost lansata de Microsoft in urma cu aproape sase ani.

Matlab

Matlab este un produs al comunitatii MathWorks si este utilizat pe scara larga datorita varietatii mari de instrumente. Matlab este utilizat in principal pentru calcul numeric, dar acum este foarte popular in comunitatea de cercetare.

GoLang

Putini dintre voi care ati auzit de acesta.

Recunoastem ca acest nou limbaj dezvoltat de Google ofera asistenta multitreading excelenta, iar multe companii start-up au inceput sa depinda de „Go”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *