Ce servicii poate oferi un cabinet de avocatură

Ce servicii poate oferi un cabinet de avocatura?

Un cabinet avocatura care se respectă oferă servicii juridice complete atât pentru persoane juridice, cât și fizice începând de la simpla înfiinţare a unei societăţi comerciale și până la gestionarea unor investiţii în case sau terenuri.

cabinet avocatura pentru societati si persoane fizice

De ce merită să apelezi la un cabinet avocatura?

Avocatul are capacitatea deplină de a realiza consultații cu caracter juridic, oferă asistență și susține cazurile în care este implicat prin reprezentare în fața organelor de jurisdicție. Acesta deține un bagaj vast de cunoștințe și din domeniul economic, de aceea este în măsură să ofere consultanţă fiscală calificată și poate presta activitatea de audit financiar.

Avocatul vine în sprijinul clienților și atunci când este vorba despre societăţi comerciale străine.  Acesta este specializat în mai multe domenii și oferă consultanţă juridică specifică din diverse arii, cum ar fi: drept comercial, drept fiscal; drept vamal; dreptul muncii; dreptul mediului; dreptul transporturilor și altele.

Servicii juridice ce se ridică la un nivel înalt de profesionalism

Un avocat pune la dispoziția clienților o gamă largă de servicii precum:

  • de reprezentare în instanţă în litigiile comerciale şi cele adiacente, cum ar fi: cereri de ordonanţe de plată; litigii de dreptul muncii; litigii de contencios-administrativ şi fiscal; litigii în materie contravenţională și altele
  • de reprezentare în faza executării silite a hotărârilor judecătoreşti, a titlurilor europene, a contractelor cu titluri executorii, a biletelor la ordin, a cecurilor
  • de consultanţă în realizarea unor investiţii în agricultură, energie, achiziţii de acţiuni, certificate verzi
  • de redactare a diverselor contracte specifice domeniului comercial, cum este întocmirea de contracte colective de muncă, de regulamente, fişe ale postului
  • de înfiinţare a societăţilor comerciale, precum şi a sucursalelor, filialelor, reprezentanţelor
  • de consultanţă şi reprezentare în procedura insolvenţei atât pentru creditori, cât şi pentru debitori

Apelând la un cabinet avocatura clienții pot beneficia și de următoarele servicii:

  • stabilirea sediului social temporar pentru societăţile comerciale în curs de constituire
  • redactarea diferitelor declaraţii, cereri, notificări
  • atestarea identităţii părţilor, a conţinutului şi a datei actelor
  • servicii fiduciare,  ce constau în deschiderea de conturi bancare în interesul clienţilor
  • consultanţă juridică specifică asociaţiilor şi fundaţiilor
  • consultanţă persoanelor fizice în cazul plângerilor contravenţionale, a despăgubirilor ca urmare a accidentelor de circulaţie sau a unor fapte penale.

Care sunt cele mai frecvente solicitări în funcție de serviciile de avocatură?

Cele mai frecvente solicitări pentru dreptul penal sunt: fals în înscrisuri oficiale, furt, tâlhărie, înșelăciune, infracțiuni de corupție cum ar fi dare de mită sau trafic de influență, criminalitate informatică, trafic sau consum de droguri, trafic de persoane sau proxenetism, infracțiuni economice precum: evaziune fiscală, bancrută frauduloasă, spălare de bani, omor, ucidere din culpă, vătămare corporală, conducere sub influența alcoolului, distrugere și alte violențe.

Cele mai frecvente solicitări pentru dreptul civil sunt: revendicare sau retrocedare a dreptului de proprietate, deținerea anumitor bunuri sau pretenții civile asupra unor bunuri imobile, neînțelegeri cu coproprietarul unui bun imobil, operațiuni în cartea funciară, dobândirea unui drept de proprietate prin uzucapiune, despăgubiri, interpretarea unor clauze contractuale ori contracte civile.

Cele mai frecvente solicitări pentru dreptul familiei sunt: divorț, anularea căsătoriei, partaj bunuri comune ale soților, adopție, custodie minori, stabilire paternitate sau pensie alimentară.

Solicitările cu privire la dreptul comercial fac referire la: înființări de firme, consultanță juridică în vederea obținerii avizelor de funcționare, redactarea actelor constitutive, actelor adiționale de modificare, cesiuni și vânzări de acțiuni, înființări puncte de lucru sau sucursale, realizarea actelor ce țin de înregistrarea unei societăți comerciale; recuperări de creanțe, somații de plata.

Solicitările cel mai des primite cu privire la dreptul muncii sunt: consultanța raporturilor de muncă, litiigii cu privire la răspunderea salariatului, obligarea angajatorului la restituirea sumelor de bani reținute din salariu și altele.

Dacă te afli într-una din situațiile menționate mai sus, cu siguranță ai nevoie de un avocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *