culoarea parului

Cum să îți deschizi culoarea părului în mod natural

Schimbarea culorii părului este o modalitate populară de a-ți actualiza aspectul și de a-ți exprima individualitatea. Cu toate acestea, mulți oameni se tem să recurgă la produse chimice dure sau la tratamente costisitoare pentru a-și deschide culoarea părului. Dacă dorești să obții nuanțe mai deschise fără a utiliza produse chimice agresive, există câteva metode naturale pe care le poți încerca. În acest articol vom explora diverse modalități de a-ți deschide culoarea părului în mod natural.

1. Spălături cu Apă și Lămâie

Un mod simplu și natural de a-ți deschide culoarea părului este să folosești apă și lămâie. Acidul citric din lămâie poate acționa ca un agent de deschidere a culorii. Iată cum poți proceda:

 • Amestecă sucul de la o lămâie cu două căni de apă.
 • Aplică amestecul pe părul ud și expune-l la soare timp de aproximativ o oră.
 • Clătește părul cu apă curată.

Acest proces trebuie repetat de câteva ori pentru a observa efecte notabile.

2. Infuzii din Plante

Anumite plante au proprietăți naturale de deschidere a culorii părului. Cele mai cunoscute plante sunt mușețelul și coaja de nuc. Iată cum poți folosi infuziile din plante pentru a deschide culoarea părului:

 • Fierbe apă și adaugă mușețel uscat sau coajă de nuc.
 • Lasă infuzia să se răcească și să se înmoaie timp de aproximativ o oră.
 • Aplică infuzia pe părul ud și lasă-o să acționeze timp de 30 de minute până la o oră.
 • Clătește părul cu apă.

Repetă acest proces de mai multe ori pentru a obține rezultate vizibile.

3. Miere și Căldură

Mierea poate fi folosită pentru a deschide culoarea părului datorită conținutului său natural de peroxid de hidrogen. Iată cum poți utiliza mierea pentru a-ți deschide culoarea părului:

 • Amestecă miere cu apă în proporții egale pentru a obține o pastă subțire.
 • Aplică pasta pe părul umed.
 • Înfășoară părul într-un prosop cald sau aplică căldură folosind un uscător de păr.
 • Lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau chiar peste noapte.
 • Clătește părul cu apă.

Repetă acest proces de mai multe ori pentru a obține rezultatele dorite.

4. Ulei de Măsline și Lavandă

Uleiul de măsline poate ajuta la hidratarea părului și la deschiderea culorii naturale. Iată cum poți folosi uleiul de măsline și uleiul de lavandă:

 • Amestecă două linguri de ulei de măsline cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.
 • Aplică amestecul pe părul ud și masează-l bine în scalp.
 • Înfășoară părul într-un prosop cald sau aplică căldură folosind un uscător de păr.
 • Lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte.
 • Clătește părul cu apă.

Acest tratament poate fi repetat săptămânal pentru a păstra părul hidratat și a deschide nuanța naturală.

5. Exponerea la Soare

Soarele poate ajuta la deschiderea culorii părului datorită radiațiilor UV. Cu toate acestea, este important să fii prudent și să nu exagerezi cu expunerea la soare pentru a evita deteriorarea părului. Poți încerca să îți usuci părul în soare sau să stai afară pentru perioade scurte, astfel încât să nu îți expui prea mult pielea la radiațiile solare.

6. Exerciții

Poate părea surprinzător, dar exercițiile fizice pot contribui la deschiderea culorii părului. Atunci când transpiri în timpul exercițiilor, clorofila din piele poate contribui la deschiderea culorii părului. Cu toate acestea, acest efect este mai pronunțat pentru persoanele cu nuanțe de păr mai deschise.

Înainte de a începe oricare dintre aceste metode pentru a-ți deschide culoarea părului în mod natural, este important să ții cont de tipul și starea părului tău. Fiecare persoană reacționează diferit la aceste metode, iar rezultatele pot varia. De asemenea, este recomandat să consulți un specialist în îngrijirea părului sau un stilist pentru sfaturi personalizate și pentru a evita orice potențiale efecte secundare sau daune.

Schimbarea culorii părului poate fi realizată în mod natural și sigur folosind ingredientele și metodele corecte. Experimentează cu aceste rețete și metode pentru a obține nuanțele pe care le dorești, păstrând în același timp sănătatea și strălucirea părului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *