Lucruri despre care nu credeai ca pot fi reciclate

Auzim tot timpul despre reciclarea sticlelor de plastic si a cutiilor din carton, dar cum ramane cu celelalte lucruri pe care le folosim in viata de zi cu zi? Exista si alte produse pe care le putem recicla? Ei bine, exista o diversitate de lucruri care pot fi reciclate si care, din pacate, sunt de cele mai multe ori aruncate la gunoi. Iata cateva exemple:

​Blugii

Deseori, atunci cand nu mai avem nevoie de unele haine pe care le avem in garderoba, alegem sa le donam. Iar acest lucru este minunat! Insa unele piese vestimentare sunt atat de uzate sau deteriorate, incat nu ar fi potrivit sa fie donate la un magazin de revanzari sau unor persoane nevoiase. Trebuie stiut insa ca ar putea fi reciclate. Pentru ca da, unele haine, in special blugii, pot fi date la reciclare. Exista diferite companii care produc produse din fibre de bumbac si denim reciclat.

​Lichidele pentru masini

Stiai ca multe dintre lichidele folosite pentru masini sunt de fapt reciclabile odata ce le schimbi, in special ulei de motor si antigelul?

Uleiul de motor poate fi re-rafinat in produse noi care pot fi refolosite pentru masini. Atata timp cat uleiul nu a fost contaminat cu alte fluide, acesta ar trebui sa fie acceptat de catre service-urile unde se schimba uleiul sau de catre magazinele de piese auto, pentru a-l recicla.

Atigelul uzat poate fi si el reciclat prin filtrarea contaminantilor precum plumbul, apoi restabilirea proprietatilor originale prin aditivi stabilizatori. Produsul reciclat nu doar ca va avea o calitate excelenta, dar ar putea fi si mai putin costisitor si va avea o amprenta de carbon mai mica.

​Uleiul de gatit

Cererea pentru uleiul de gatit folosit este tot mai mare de cativa ani incoace, deoarece valoarea sa pentru industria biocombustibililor a crescut. Desi poate parea natural sa iti arunci uleiul de gatit folosit in chiuveta, acest lucru poate fi de fapt foarte daunator faunei salbatice si mediului. In plus, iti poate deteriora conductele si sistemul de canalizare. Mai mult decat atat, uleiul de gatit din instalatiile noastre sanitare reprezinta cauza nr.1 a deteriorarii conductelor de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *