Placari fatade cu bond - ce trebuie să știi despre costuri, durabilitate și întreținere

Placari fatade cu bond – ce trebuie să știi despre costuri, durabilitate și întreținere?

Faţadele clădirilor trebuie să fie rezistente, să arate bine, să fie eficiente, să protejeze pereţii şi să ofere şi un aspect cât mai modern indiferent de destinaţia construcţiei respective. Cea mai bună şi mai eficientă soluţie pentru placari fatade cu bond. Folosirea placării de tip bond permite personalizări rapide şi eficiente, asigură un aspect vizual plăcut şi o rezistenţă sporită în timp.

Toate faţadele tip bond au în compoziţie doar materiale uşoare care nu influenţează structurile de rezistenţă ale construcţiilor, se întreţin uşor, rezistă la uzură mult mai bine decât soluţiile clasice de placare a faţadelor. Faţadele Bond se pretează atât pentru clădiri renovate, cât şi pentru clădirile noi, designul clădirilor nu va avea de suferit.

Panelul compozit caracteristic faţadelor Bond este realizat din două feţe, elemente de aluminiu şi un miez de plastic, polietilenă nontoxică, fabricat de regulă prin laminare la cald şi presiune, pentru planeitate perfectă a suprafeţelor, raportul greutate – rezistenţă este foarte bun de fiecare dată. Suprafeţele superioare pot fi dublu lăcuite, de unde şi rezistenţă mare la abraziune, săruri, raze UV sau umezeală excesivă, durata de viaţă a faţadelor fiind prelungită.

Caracteristicile faţadelor cu bond

Aspectul faţadelor cu bond este unul modern şi atractiv, se prelucrează uşor materialele folosite şi structurile obţinute, se pliază simplu, e uşor de debitat şi de curbat, placările faţadelor cu bond devin foarte rezistente la factorii de mediu şi la foc, de unde durabilitatea care poate depăşi 5-10 ani lejer.

Întreţinerea uşoară şi greutatea redusă a întregii faţade, a structurii sale dacă se foloseşte placarea faţade cu bond, preţul mai convenabil spre deosebire de alte materiale, durabilitatea mai mare a materialului, toate recomandă placările faţade cu bond ori de câte ori e posibil.

Finisarea e de excepţie, se pot folosi oricând pentru birouri sau sedii comerciale, chioşcuri de orice fel, culorile în care sunt disponibile sunt atât de multe încât cu siguranţă vei putea face o placare faţade cu bond exact aşa cum îţi doreşti.

Bond-ul este un material special gândit pentru rezistenţa mare la intemperii şi pentru o planeitate perfectă pentru orice suprafeţe. La nevoie placările faţadelor cu bond se vor combina cu faţade de sticlă sau aluminiu pentru o estetică mult mai bună.

Flexibilitatea uriaşă oferită de astfel de placări exterioare se datorează şi rigidităţii dovedite în timp, dar şi păstrării calităţii materialelor folosite în timp, fără a avea niciun fel de probleme. Întreţinerea e foarte uşoară se poate şterge, spăla cu presiune, rezistă foarte bine la orice fel de curăţare.

Alte avantaje şi preţ placari fatade cu bond

În timp se formează şi o barieră protectivă împotriva oricăror impurităţi, perfecţiunea tehnică şi estetică fiind una de necontestat. Faţadele pot fi oricât de ample se doreşte şi vor putea fi puse pe toate clădirile, indiferent de înălţimea sau de lăţimea lor. Grosimile la care ajunge sandwich-ul faţadelor cu bond poate fi de 3, 4 sau 6 mm, în funcţie de nevoile fiecărui executant.

Produsele finite sau casetele se vor obţine prin prelucrarea tridimensională a foilor de bond. Plăcile compozite tip bond vor fi potrivite pentru placări în exterior în orice condiţii şi se vor combina cu faţade de sticlă sau de aluminiu fără nicio problemă.

Cât despre preţuri, ele pot porni de la 160-250 euro/mp + TVA, cu ofertele de preţ concrete stabilite în funcţie de dimensiuni, de accesori şi de localităţile unde se vor efectua placările, dar şi de clădirile şi tipul acestora. Placările faţadelor cu bond vor putea ajunge şi depăşi preţuri de 500-600 ron mp, cu variaţii destul de mari dacă discutăm de suprafeţe uriaşe de placat cu bond. Toate preţurile se vor putea negocia cu firmele care se ocupă de placări faţade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *