Top 10 cele mai scumpe lucruri din lume: ce sunt, cât costă și cine le deține

Top 10 cele mai scumpe lucruri din lume: ce sunt, cât costă și cine le deține

Lumea este plină de lux și opulență, iar unii oameni nu se sfiesc să cheltuiască sume exorbitante pe lucruri care tind să devină adevărate obiecte de artă. Aceste lucruri pot varia de la bijuterii și automobile de colecție la obiecte de artă și proprietăți imobiliare exorbitante. În acest articol vom explora cele mai scumpe lucruri din lume, vom discuta despre ce le face atât de valoroase și cine sunt norocoșii care le dețin.

  1. Diamantul Roz Mouawad

Diamantele sunt întotdeauna considerate pietre prețioase, dar Mouawad Pink, cunoscut și sub numele de diamantul roz Mouawad, este cu adevărat unic. Acest diamant roz intens cântărește aproximativ 5,11 carate și este considerat unul dintre cele mai mari diamante roz din lume. Mouawad Pink a fost vândut la o licitație pentru incredibila sumă de 10,8 milioane de dolari în 2010.

Proprietar: Nu se știe cu exactitate cine deține acum diamantul roz Mouawad, deoarece diamantele rare schimbă adesea proprietarii în timp.

  1. Automobilul Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire este, fără îndoială, unul dintre cele mai scumpe automobile din lume. Cu un design elegant și o putere impresionantă, acest hypercar costă aproximativ 18,68 milioane de dolari. Este alimentat de un motor W16 cu 1.479 de cai putere și atinge o viteză maximă de 261 de mile pe oră.

Proprietar: Compania Bugatti a produs doar un singur exemplar La Voiture Noire, și a fost cumpărat de celebrul colecționar de automobile Ferdinand Piëch.

  1. Pictura „Salvator Mundi” de Leonardo da Vinci

„Salvator Mundi” este o pictură uimitoare realizată de maestrul Renașterii, Leonardo da Vinci. Această lucrare, care reprezintă Isus Hristos, a fost vândută în 2017 la o licitație pentru suma incredibilă de 450,3 milioane de dolari. Este una dintre cele mai scumpe picturi din lume.

Proprietar: Identitatea actualului proprietar a rămas un mister, dar se crede că aceasta ar putea fi în custodia unui colecționar privat sau a unei instituții muzeale.

  1. Amiral II, Yacht-ul lui Roman Abramovich

Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este cunoscut pentru achizițiile sale luxoase. Yacht-ul său, numit Amiral II, este unul dintre cele mai mari și mai scumpe yachting-uri private din lume. Costând aproximativ 500 de milioane de dolari, acest superiaht are o lungime de 468 de picioare și este echipat cu tot confortul și luxul imaginabil.

Proprietar: Amiral II este deținut de miliardarul rus Roman Abramovich.

  1. Sărutul, Sculptura lui Constantin Brâncuși

Sărutul este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sculptorului român Constantin Brâncuși. Această sculptură în bronz reprezintă un cuplu care se sărută și este considerată o capodoperă a artei moderne. În 2005, o versiune a acestei sculpturi a fost vândută la o licitație pentru 10 milioane de dolari.

Proprietar: Identitatea actualului proprietar a rămas necunoscută publicului larg.

  1. Insula Lanai, Hawaii

Insula Lanai din Hawaii este una dintre cele mai scumpe proprietăți private din lume. Larry Ellison, co-fondatorul Oracle Corporation, a cumpărat insula în 2012 pentru aproximativ 300 de milioane de dolari. Insula oferă peisaje spectaculoase, plaje frumoase și facilități de lux.

Proprietar: Insula Lanai aparține lui Larry Ellison, unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

  1. Colierul „Incomparabilul” de 637 de carate

Colierele de diamante sunt întotdeauna la mare căutare, dar colierul „Incomparabilul” este cu adevărat un unicat. Acest colier impresionant conține un diamant galben de 407 carate și un diamant incolor de 230 de carate. A fost evaluat la aproximativ 55 de milioane de dolari.

Proprietar: Nu se știe cu exactitate cine deține acum acest colier deosebit.

  1. Superstarul Albastru, Diamantul de 122,52 de carate

Superstarul Albastru este un diamant incredibil de rar și valoros, având o culoare albastră intensă. A fost vândut la o licitație pentru suma de 23,8 milioane de dolari. Acest diamant de 122,52 de carate este un exemplu de frumusețe rară și eleganță.

Proprietar: Identitatea actualului proprietar nu este cunoscută publicului.

  1. Colecția de Vinuri a lui Bill Koch

Bill Koch, un cunoscut colecționar de vinuri și om de afaceri american, deține una dintre cele mai impresionante colecții de vinuri din lume. Acesta a cheltuit milioane de dolari pentru a aduna o varietate de vinuri rare și vintage. În total, colecția sa valorează peste 15 milioane de dolari.

Proprietar: Colecția de vinuri a lui Bill Koch este deținută de el însuși.

  1. Diamantul Cullinan

Diamantul Cullinan este unul dintre cele mai mari diamante brute cunoscute în lume, având o greutate de aproximativ 3.106 carate. A fost descoperit în Africa de Sud în 1905 și a fost tăiat în mai multe diamante prețioase, cele mai mari fiind expuse la Tower of London. Acest diamant este inestimabil, iar valoarea sa este dificil de evaluat.

Proprietar: Diamantul Cullinan este deținut de Familia Regală Britanică și este una dintre cele mai prețioase bijuterii ale Coroanei.

Aceasta a fost o privire asupra celor mai scumpe lucruri din lume, de la diamante rare și opere de artă valoroase la proprietăți private de lux și colecții impresionante. Aceste obiecte nu sunt doar simboluri ale bogăției, ci și exemple ale pasiunii umane pentru frumusețea și raritatea unor lucruri.

De-a lungul istoriei, aceste obiecte au continuat să fascineze și să inspire oamenii, iar valoarea lor este adesea însemnată nu doar din punct de vedere financiar, ci și cultural și istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *