Cat de importanta este mutarea intr-un camin de batrani?

Cat de importanta este mutarea intr-un camin de batrani?

Mutarea intr-un camin de batrani este o alegere importanta ce implica multe sentimente, atat din partea celui ce urmeaza sa isi schimbe locuinta, cat si din partea persoanelor apropiate a acestuia. Este un moment dificil, dar care aduce o multime de beneficii pe termen lung pentru multi seniori. Conditiile dintr-un astfel de centru sunt, de multe ori, mult mai favorabile batranetii decat cele din locuintele personale ale acestor persoane.

Este cu siguranta o schimbare semnificativa, iar de multe ori poate parea ceva infricosator din lipsa informarii sau ascultarii povestilor ce ne inconjoara. Dar, cu ajutorul familiei, seniorul se poate adapta cu usurinta si va fi mereu primit cu bratele deschise de catre asistentii ce ii vor veghea fiecare miscare si se vor ocupa de acesta cu blandete.

Ce trebuie sa faci inainte de a alege un camin anume?

Incearca sa vizitezi cat mai multe centre, inainte de a lua decizia finala. Fiind un proces nu chiar usor, asta inseamna ca persoana in cauza va avea dreptul de a isi alege viitoarea sa locuinta, iar asta necesita timp si implicare. Nevoile si dorintele sale trebuie puse pe primul loc de catre personalul ce se va ocupa de el sau ea in viitor.

O astfel de vizita te va ajuta sa iti faci o idee legata de ce se intampla in interior. Poti observa curatenia, cum se comporta angajatii cu varstnicii, cum ar arata o camera, care sunt conditiile de trai, ce i se ofera si, desigur, ce costuri implica.

Orienteaza-te dupa un camin de batrani ce este localizat cat mai aproape de familie, deoarece o sa puteti sa va vizitati persoana iubita cat mai des posibil, lucru foarte important pentru urmatorii ani din viata sa. Nimeni nu isi doreste sa se simta abandonat.

Inainte ca seniorul sa isi schimbe locuinta, organizeaza o ultima masa alaturi de toti cei dragi in casa care i-a servit drept refugiu atatia ani de zile. Varstnicul se va simti cu sufletul impacat si va intelege ca aceasta schimbare este una importanta si benefica pentru el.

Partea cea mai buna este ca persoana in cauza va avea sansa la o noua viata mai activa. In timpul varstei a treia este foarte greu sa te poti adapta la schimbarile din jurul tau, astfel, personalul unui camin de batrani se va ocupa de toate aspectele ca seniorul sa aiba parte de cea mai atenta ingrijire, atat din punct de vedere psihic, cat si din punct de vedere emotional si fizic, iar locatarii de aceeasi varsta sau de varste appropriate vor face ca toata experienta sa decurga intr-un ritm normal.

Avantajele ce le ofera un astfel de camin

Cum am spus si mai sus, in perioada celei de a treia varste este mai greu de comunicat, de socializat sau de adaptat la vremurile actuale. Cu toate acestea, majoritatea varstnicilor pot intra in depresie sau se pot simti singuri tocmai din cauza faptului ca nu comunica suficient. Cei a caror partener a parasit lumea noastra sunt mai predispusi depresiei, iar pentru un varstnic, aceasta afectiune este foarte grava.

Mediul placut dintr-un camin de batrani ce implica o socializare cu persoane apropiate de varsta, va reda varstnicului nou sosit o viata mai activa, putand impartasi experientele de viata si povestind peripetiile tineretiilor.

Ingrijirea si supravegherea permanenta este cel mai important factor. Nu tot timpul vom avea timp sa avem grija de batranii nostri, nu din cauza ca nu vrem, ci pur si simplu nu ne permite timpul. Insa, intr-un camin de batrani, acesta va fi mereu supravegheat atent de catre un personal calificat si profesionist. Ei vor putea profita de mese sanatoase, calde si de un mediu prietenos in care se pot simti ca si acasa. Caminele premium vor avea si servicii de ingrijire a bolilor neurologice si de ingrijire personala in cazul in care batranul nu le mai poate realiza singur.

Nu in ultimul rand, un centru de ingrijire pentru batrani nu va impune nimanui un program strict, asa ca pentru fiecare persoana in parte se va realiza un program in functie de nevoile si dorintele acestuia.

Alegerea caminului potrivit este, din nou, o misiune importanta pe care familia trebuie sa o faca impreuna cu varstnicul care va suporta mutarea. Analiza acestor centre trebuie sa fie facuta impreuna pentru ca familia este cea care ajuta, dar doar varstnicul este cel care decide. Asta, bineinteles, daca va doriti ca mutarea sa fie suportata mai usor, iar acomodarea sa fie facuta intr-un timp scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *