cuptor electric profesional pentru afacerea ta

Investiția într-un cuptor electric profesional – ce trebuie să știi

Dacă ești proprietarul unui restaurant sau îți dorești să deschizi unul în viitorul apropiat, atunci cu siguranță știi cât de important este un cuptor electric profesional pentru afacerea ta. Un astfel de cuptor profesional este cheia spre succesul afacerii tale.

Atât restaurantele de tot felul, brutăriile, cât și patiseriile știu că acest electrocasnic le este indispensabil pentru a reda gustul autentic al preparatelor. Așadar, este nevoie de un cuptor de calitate, potrivit pentru nevoile tale.

Dispozitivul este necesar pentru a oferi produse de calitate și de a crește productivitatea. Însă, înainte de a investi într-un cuptor profesional, trebuie să ai în vedere mai multe caracteristici importante.

Investiția într-un cuptor electric profesional - ce trebuie să știi

Dimensiunea și capacitatea unui cuptor electric profesional

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare înainte de achiziție este dimensiunea cuptorului. Atunci când alegi unul profesional după tipul de afacere pe care o ai, vei avea nevoie de un cuptor mai mic sau unul mai mare, poate chiar mai multe, în special în cazul brutăriilor sau a restaurantelor impunătoare.

Pentru o patiserie cochetă la colț de stradă este suficient un cuptor profesional mai micuț. Însă, acesta trebuie să-ți permită să gătești în el exact cât ai nevoie zi de zi. Astfel, cuptoarele mari îți vor permite să gătești cantități considerabile de mâncare.

La fel de importantă este și capacitatea cuptorului, care se măsoară în litri sau în numărul de tăvi ce intră în acesta în același timp. În cazul în care trebuie să gătești mai multe tipuri de alimente, un cuptor ce este prevăzut cu diverse tipuri de compartimentări este o opțiune foarte bună.

Puterea cuptorului – o caracteristică esențială

Puterea unui cuptor electric profesional este printre cele mai importante aspecte de luat în considerare, mai ales atunci când vrei să alegi un cuptor profesional potrivit nevoilor tale. Aceasta se va măsura în watt.

Cu cât este mai mare, cu atât cuptorul va fi mai eficient și-ți va găti într-un timp record preparatele, astfel încât să poți finaliza toate comenzile pe care le ai, într-un mod productiv.

În general, cuptoarele care au o putere mai mare sunt mai scumpe, dar, își vor demonstra economia și eficiența de-a lungul anilor. În cazul în care te afli în situația în care trebuie să gătești într-un timp suficient de scurt, un cuptor care are o putere mare este destinat pentru tine.

Ce tipuri de alimentare să aleg?

Pe piață vei găsi mai multe tipuri de cuptoare, care se diferențiază una de alta de tipul de alimentare. Există 3 tipuri de cuptoare profesionale:

  • electrice;
  • pe gaz;
  • pe lemne.

Cuptoarele electrice sunt cea mai comună sursă de alimentare aleasă printre deținătorii de restaurante, deoarece sunt mai sigure și foarte ușor de utilizat. Însă, cele pe gaz pot să fie mai economice și mai eficiente când vine vorba de prăjit.

Cuptoarele pe lemne sunt destul de rar întâlnite, deoarece impun multă muncă și temperatura este foarte greu de controlat. Astfel, în cazul în care vezi un astfel de restaurant, va fi probabil unicul din oraș.

Diverse funcționalități și opțiuni

Pe lângă toate caracteristicile discutate anterior, cuptoarele profesionale vin la pachet cu câteva funcționalități și opțiuni de care ai nevoie. Poți alege un cuptor care are opțiunea de autocurățare.

Astfel, vei economisi atât bani, cât și timp. Poți să te orientezi după cuptoare care sunt ventilate sau dotate cu un termostat electronic. Toate opțiunile în plus te vor ajuta la o precizie mai mare și creșterea productivității.

Nu în ultimul rând, orientează-te și după costuri. Desigur, un cuptor profesionale este mai scump, însă prețurile sale variază în funcție de caracteristicile sale.

Cu cât este mai mare și mai avansat din punct de vedere tehnologic, cu atât este mai scump. Prin urmare, alege în funcție de nevoile afacerii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *